Categories:

Vannelementet er alle former for væske og, det er det elementet kroppen har mest av. Vann beskytter for oppløsning av eter elementet, røffheten og bevegelsen i luft elementet og varmen fra vann elementet. Vann elementet lindrer all smerte og betennelse i kroppen. Vannelementets kvaliteter er kjølig, stabil, tung, fuktig, glatt, flytende, rolig og myk. Det er viktig å øke vann elementet i kroppen når man føler seg for for varm, irritert, mangel på jording, dehydrert, røff, lav selvtillit, ubevegelig, sårbar eller ufølsom.

Mangel på vann i kroppen gir symptomer som dehydrering, tørre slimhinner, tørr hud, vekttap, svakhet i kjønnsorganer, mindre urinering, svetting, hard- og tørr avføring og tørre lepper og øyne.

For mye vann i kroppen reduserer ildens kraft, som gjør at fordøyelsen svekkes, tap av apetitt, overvekt, økning og menstruasjonsflyt- og melkproduskjon hos kvinner, men både mensturasjonsvæsken og brystmelken er av dårlig kvalitet og ofte blandet med slim.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *