Categories:

Vi ønsker deg hjertelig velkommen med på en ‘Villmarkstur i Elementene’!

Vi er privilegerte i Norge som har en spektakulær og verdenskjent natur rett utfor døren vår! Vi ser kanskje bilder som trender på sosiale medier av vår vakre natur, men skrittet vi må ta for å komme oss ut der selv kan ofte føles litt stort. “En dag” er det kanskje mange som tenker, mens dagene, ukene og årene flyr forbi mens de er konsumert av deres egen travle hverdag. 

Nå er muligheten her, og stort lettere blir det ikke! En helg med to turledere hvor du får en liste over hva du skal pakke, mulighet til å leie utstyr og kurs i grunnleggende friluftsliv. Et annet aspekt av denne turen som gjør den ganske unik er vårt bevisste møte- og samspill mellom mennesket og naturen. Vi ønsker ikke bare å gi deg en fin natur-opplevelse, vi ønsker å vise deg hvordan du kan ta best mulig nytte av naturen for å oppnå indre ro, klarhet, økt glede, inspirasjon, tilhørighet og trygghet i deg selv. 

Noe av det vi skal se nærmere på er: 
– Hva de fem elementene er, hvordan de påvirker oss, og hvordan vi kan påvirke dem for å oppnå bedre fysisk, psykisk og mental helse.
– Hvordan lage bål, selv når det er vått
– Meditasjon og chanting
– Lære å bruke kart og kompass
– Yoga Nidra
– Lære å vade
– Lære nyttige knuter
– Qigong

Tilbakemelding

“Takk for litt av en tur! Det har vært utfordrende, gledesfullt, lærerikt, koselig, inspirerende, vått, kaldt og varmt. Lærte mye om meg selv i det å være alene i naturen og hvordan en møter seg selv, frykter og utfordringer. Så ser hvordan jeg kan bringe det med meg videre i livet. Å ikke gi opp så lett og se på utfordringer som noe man lærer av. 
Jeg føler meg nå trygg på å legge ut på lengre turer alene, takket være Lars Olav og hans evne til å lære fra seg.
Takk”

– Janne

Hovedformålet med denne turen er å gi folk en forståelse av hva de er i stand til og en trygghet i seg selv. Dette kommer hovedsaklig fra friluftsliv-delen. Fra det yogiske aspektet er formålet å gi deltakerene en større forståelse av hvordan vi skaper balanse i oss selv, både mentalt, fysisk og psykisk. 

Vi møtes i Årdal i Ryfylket ca. kl 13.00 og tar en kjapp gjennomgang av hva som er gunstig å tenke på når man pakker sekken. Deretter har vi et lite møte med vann-elementet før vi begynner vandringen. Vi går ca. 8 km i variert terreng med noe stigning. Vi tar det rolig med pauser og sørger for at alle henger med. Det er noen ubeskrivelig vakre plasser med noen vakre fosser å stoppe innom på veien. I slutten av turen for dagen skal vi lære å vade over en elv før vi setter opp camp. Dersom forholdene tillater det blir det bålkos med god mat, musikk(Lars Olav er kjent for å drasse med seg gitaren på tur) og en gjennomgang av de fem elementene. Vi avslutter dagen med en veiledet meditasjon. 

Hovedformålet med denne turen er å gi folk en forståelse av hva de er i stand til og en trygghet i seg selv. Dette kommer hovedsaklig fra friluftsliv-delen. Fra det yogiske aspektet er formålet å gi deltakerene en større forståelse av hvordan vi skaper balanse i oss selv, både mentalt, fysisk og psykisk. 

Vi møtes i Årdal i Ryfylket ca. kl 13.00 og tar en kjapp gjennomgang av hva som er gunstig å tenke på når man pakker sekken. Deretter har vi et lite møte med vann-elementet før vi begynner vandringen. Vi går ca. 8 km i variert terreng med noe stigning. Vi tar det rolig med pauser og sørger for at alle henger med. Det er noen ubeskrivelig vakre plasser med noen vakre fosser å stoppe innom på veien. I slutten av turen for dagen skal vi lære å vade over en elv før vi setter opp camp. Dersom forholdene tillater det blir det bålkos med god mat, musikk(Lars Olav er kjent for å drasse med seg gitaren på tur) og en gjennomgang av de fem elementene. Vi avslutter dagen med en veiledet meditasjon. 

Dag to starter med qigong og yoga nidra. Det blir kurs i bål, knuter og diverse andre friluftslivkunnskaper og øvelser for å skape indre ro og balanse. Før kvelden kommer oppfordres alle til å pakke ned og flytte campen sin et stykke unna alle andre. På dette tidspunktet har alle lært det de trenger å kunne, og nå får de mulighet til å sette seg selv på en liten prøve. Vi sover nå hver for oss og det er opp til hver enkelt å sette opp sin egen camp, lage mat og gjøre det som er nødvendig for å ha en fin kveld og natt. 

Vi møtes igjen og spiser frokost sammen på søndag, og reflekterer over turen før vi pakker sammen og starter hjemturen. 

OBS! På grunn av alle usikkerhetsmomentene som følger med livet i villmarken kan det raskt skje endringer i programmet.

Praktisk Info


Dato

19.-21. August

Pris

Ordinær: 2.800,-
Student: 1.800,-
Tidligere deltaker: 1.800,-

Plass

Årdal, Ryfylket


Tilbakemeldinger

“Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten som Lars Olav gav meg til å bli med på, og å oppleve og lære mye om villmarksliv og hvor viktig det er å bli kjent meg seg selv ut av komfortsonen. Lars Olav er veldig grei, morsom, blid og passer på alle. Jeg anbefaler å bli med på tur med ham uten tvil.

– Martin

Min bratte læringskurve med deg, Lars Olav, som tålmodig veileder ga meg en utrolig givende mestringsfølelse 
Hjertens takk 
Alt i alt en himmelsk helg med innslag av lærerike, intense utfordringer
Weekend incredibly well spent, – there’s no place I’d rather be” 

– Anka


 • Liggeunderlag
 • Sovepose
 • Telt
 • Stromkjøkken
 • Kniv
 • Toalettsaker
 • Håndkle
 • Lighter/fyrstikker
 • Spisekit
 • Mat (Trenger du forslag kan du sende oss en e-post)
 • Myggbeskyttelse
 • En vanntett pose for klær og div.
 • Fjellsko
 • Ekstra sett med ullundertøy
 • Varm genser
 • Vanntette turklær

Uforpliktende samtale

Har du spørsmål, eller ønsker å snakke med oss om turen før du eventuelt melder deg på kan du sende meg en e-post, eller ringe på 41 44 88 59.


Påmeldingsskjema


No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *