Categories:

Fredag 6. reiste vi en liten gjeng opp i fjellheimen i Årdal i Ryfylket, til ett hemmelige lite paradis jeg har funnet. På fredag regnet det fra start til slutt og etter noen timers vandring var det flere som begynte å bli våte, kalde og leie. Helt på slutten av etappen må vi krysse en dyp elv med iskaldt vann, noe som ikke var like populært hos alle..! Vi tok en gjennomgang på hva som er viktig når man skal krysse en elv(vade) for å minimere risiko. Da vi kom oss over fikk jeg demonstrert hvordan vi lager bål, selv når alt er vått. Her fikk jeg selv lære en lekse, da jeg skulle hugge opp noe ved mens jeg skalv og var en smule utålmodig og klarte å hugge meg selv i hånden. Jeg klarte heldigvis fremdeles å få opp bålet, så vi fikk alle tørke oss godt. Dagen etter ble det bålkurs før deltakerene pakket sammen tingene sine og dro hver for seg for å overnatte alene. Det ble en stor suksess, og alle klarte å finne seg en fin plass, få opp camp, bål og lage seg mat. Dagen etter da jeg spurte hvordan de hadde hatt det, hadde alle fått et stort utbytte av natten alene, men på forskjellige måter. Det virker som om man får det man mest trenger. Mestringsfølelse, større trygghet i seg selv, indre ro, emosjonell frigjøring og kontakt med det som er viktig i livet var noe av de de fikk kjenne på.

Vi gikk hjemover i nydelig vær, og stoppet for en meditasjon ved den ene fossen. Da vi kom frem og skulle oppsummere turen, var det enighet om at høydepunktet med turen var når vi var kalde, våte og måtte krysse elven. Det er disse øyeblikkene som skaper mest verdi, og ironisk nok er ofte de man som regel prøver å vri seg unna. En av de fantastiske tingene med å være ute i naturen er at man ikke kan vri seg unna alt. Vi må møte det som kommer, og vi lærer utrolig mye av disse opplevelsene. Vi oppdager hva vi er i stand til, vi lærer å møte fryktene våre, vi lærer å håndtere motgang og ikke ta luksusen og komforten for gitt. Det gir mestringsfølelse, selvstendighet, indre trygghet- og ro, viljestyrke- og disiplin, og et lettere og lykkeligere sinn. Mye av det vi søker i livet finner vi her ute.


No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *